Töltött káposzta |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: |
|
|
|
|
|
|
|
1 kg savanyú káposzta |
|
|
|
8-10 savanyúkáposzta-levél |
|
|
|
40 dkg darált sertéshús |
|
|
|
10 dkg rizs |
|
|
|
2 dl tejföl |
|
|
|
1 fej vöröshagyma |
|
|
|
só |
|
|
|
bors |
|
|
|
pirospaprika |
|
|
|
kevés olaj |
|
|
|
2 ek liszt |
|
|
|
|
|
|
|
Elkészítés: |
|
|
|
|
|
|
|
Az apróra vágott vöröshagyma felét üvegesre pároljuk és jól összekeverjük a darált hússal, a megmosott rizzsel, a sóval és a borssal. |
|
|
|
A káposztalevelek vastag ereit eltávolítjuk és a tölteléket a közepére tévve a leveleket összegöngyöljük, a végeit benyomkodjuk. |
|
|
. |
A maradék hagymát a zsiradékon megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a paprikát, majd a vágott káposzta felét rátesszük. Erre fektetjük a töltelékeket. A tetejére ismét apró káposzta kerül. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi és kis lángon addig főzzük, amíg a töltelékek jól megpuhulnak (kb. 2 óra). |
|
|
|
A tejföllel elkeverjük a lisztet és a káposztára öntjük. |
|
|
. |
Ha szükséges vízzel higítjuk, majd összeforraljuk. |
|
|
|
|
|
|
|
|